Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, a u sklopu projekta „Heroji iz ulice“ u posjet su nam došla djeca dječjeg vrtića „Bajka“.

Dob djece je u rasponu od 3-6 godina. Djeci je predstavljen rad izvanbolničke hitne medicinske službe. Pokazali smo im vozilo i opremu u vozilu, koji je broj hitne medicinske službe, Prijavno – dojavnu jedinicu u kojoj se primaju hitni pozivi, a u edukacijskom centru Zavoda su imali priliku vježbati masažu srca. Djeca su pokazala veliki interes za sve što su vidjela, a naravno da su ih se najviše dojmile bljeskalice i sirene na vozilima.

Ono što je bitno jest osvještavanje o važnosti pružanja pomoći onome kome je potrebno, a tko zna …. možda se i među tim malim glavama krije i neki budući hitnjak.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!