Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Prvi simpozij „Organizirajmo zdravstvo“ u sklopu projekta „Nacionalni kongres medicine“  organizirali su studenti Medicinskog fakulteta Osijek, članovi Hrvatske akademske zajednice u suradnji s Katedrom za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek 29. travnja 2022. godine u Osijeku.

Cilj simpozija bio je upoznati zainteresirane s trenutnim problemima, izazovima i mogućim promjenama zdravstvenog sustava. Pozvani predavač bila je i Voditeljica Službe hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije dr. sc. Jelena Kovačević, a pozvani panelist bio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić. Simpozij je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i HLZ-a, podružnice Osijek. Simpozij je otvorio dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. Ivan Mihaljević.

Dr. Kovačević predstavila je kroz temu „Razvoj izvanbolničke hitne medicine u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ osnivanje i razvoj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije kao pozitivnog primjera reforme hitne medicinske službe koja je započela s provedbom u Republici Hrvatskoj prije desetak godina i izazove daljnjeg unaprjeđenja. Ravnatelj Matić sudjelovao je u raspravi simpozija zajedno s ravnateljima domova zdravlja, a raspravu je moderirao doc. Ivan Miškulin s Katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek. Studenti i liječnici u ugodnoj atmosferi stekli su nova znanja i poznanstva, koja će obogatiti njihov profesionalni život i iskustvo.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!