Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije ugovorio je s Hrvatskim zavodom za  zdravstveno osiguranje mobilni tim za cijepljenje koji će sudjelovati u cijepljenju stanovništva protiv bolesti COVID-19.

Mobilni tim Zavoda u suradnji s epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Domom zdravlja Vinkovci cijepiti će korisnike i djelatnike sustava socijalne skrbi, nepokretne kronične bolesnike, a sudjelovati će i u masovnom cijepljenju stanovništva na punktovima za cijepljenje u slučaju dolaska velikih količina cjepiva odjednom.

Osim što timovi hitne medicinske službe svakodnevno na terenu sudjeluju u zbrinjavanju pacijenta oboljelih od bolesti COVID-19, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije pomoću mobilnog tima za cijepljenje želi aktivno doprinijeti suzbijanju epidemije bolesti COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Republici Hrvatskoj, te pomoći ostalim akterima zdravstvenog sustava koji aktivno sudjeluju u suzbijanju epidemije.

Građani zainteresirani za cijepljenje mogu se javiti svojim obiteljskim liječnicima ili se prijaviti za cijepljenje putem telefona 0800 0011 ili on-line na službenoj stranici Ministarstva zdravstva.

 

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!