Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

U Vodicama je od 9. do 11. svibnja 2022. godine održan 6. kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su sudjelovali i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Kongres je otvorila prim. Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu koja je u svom uvodnom predavanju navela Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije kao pozitivan primjer reforme izvanbolničke hitne medicinske službe u periodu od 2011. godine kada je Zavod osnovan pa do danas, na što smo izrazito ponosni i čime smo počašćeni.

Teme kongresa su bile raznolike: kardiopulmonalna reanimacija u praksi, iskustva u radu tijekom pandemije COVID-19, podatci informatičkog sustava u hitnoj medicini, izazovi psihičkog u hitnoj medicini, trijažni sustavi u masovnim nesrećama i slobodne teme. Dr. sc. Jelena Kovačević, voditeljica Službe hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije održala je predavanje na temu specifičnosti rada izvanbolničke hitne medicinske službe u uvjetima epidemije bolesti COVID-19. Osim predavanja, na kongresu je održano i nekoliko radionica, te su bili izloženi posteri sudionika kongresa.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!