Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Hrvatski Sabor je 2013. godine proglasio 30. travnja Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koji svoje građane senzibiliziraju i educiraju o važnosti ove specifične i važne djelatnosti.

Zbog pandemije bolesti COVID – 19 već drugu godinu za redom obilježavanje ovog dana odvija se putem videokonferencije. Ovogodišnji domaćin obilježavanja dana bila je Brodsko–posavska županija. Na konferenciji je sudjelovao i Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko–srijemske županije.

Prisutni su bili ministar zdravstva Vili Beroš, saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba–Bujević i drugi, a između ostalih nazočnima se obratio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić sa prigodnim riječima, pohvalom djelatnicima i čestitkom. Uz želju za što manje posla i što više spašenih života završeno je i ovogodišnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS – a.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!