Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je otvorio novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima 25. lipnja 2020. godine.

Svečanosti otvorenja također su nazočili ministri Zdravko Marić, Mario Banožić i Josip Aladrović, župan Božo Galić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, gradonačelnik Ivan Bosančić i drugi uzvanici. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić zajedno sa djelatnicima Zavoda bio je domaćin otvorenja na adresi Vladimira Gortana 25a u Vinkovcima gdje će se u tijeku sljedećeg tjedna preseliti djelatnost izvanbolničke hitne medicinske službe, o čemu će građani na vrijeme biti obaviješteni.

Zbog pandemije koronavirusa, otvaranje nove zgrade Zavoda proteklo je uz poštivanje svih epidemioloških mjera uzvanika, uključujući dezinfekciju ruku, održavanje tjelesnog razmaka uzvanika većeg od 1,5 metara, izbjegavanje rukovanja i slično. Zbog epidemioloških razloga uzvanici nisu ulazili u zgradu Zavoda, već je svečanost održana na otvorenom prostoru, a medijima je omogućen ulaz u zgradu s maskama kako bi javnost informirali o izgledu i sadržaju novog prostora.

Zgrada sadrži prostor za reanimaciju/ambulantu, medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu, prostor za odmor djelatnika, garaže za vozila hitne medicinske službe, urede uprave, arhivu i suvremeno opremljen edukacijski centar za edukaciju djelatnika. Izgradnja zgrade je u potpunosti financira decentraliziranim sredstvima Vukovarsko-srijemske županije.

Povodom otvorenja nove zgrade Zavoda, u ime Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu ravnateljica Maja Grba-Bujević poklonila je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije lutku za vježbanje naprednog održavanja života koja će se koristiti u edukacijskom centru Zavoda. Ovim putem joj se iskreno zahvaljujemo na doprinosu u osiguravanju kvalitete rada izvanbolničke hitne medicinske službe u našoj županiji.

 

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!